Ο Τζούλιαν αποκάλυψε αυτό που η αμερικανική αυτοκρατορία προσπαθεί να σβήσει από την ιστορία

 

ΛΟΝΔΙΝΟ –Εάν ο Τζούλιαν Ασάνζ δεν λάβει άδεια να ασκήσει έφεση κατά της έκδοσής του στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώπιον μιας διμελούς επιτροπής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου αυτή την εβδομάδα, δεν θα έχει άλλη λύση από το να καταφύγει στο βρετανικό νομικό σύστημα. Οι δικηγόροι του μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΕΔΑΔ για αναστολή της εκτέλεσης βάσει του άρθρου 39, η οποία χορηγείται σε “εξαιρετικές περιστάσεις” και “μόνο όταν υπάρχει άμεσος κίνδυνος ανεπανόρθωτης βλάβης”. Αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι το βρετανικό δικαστήριο θα συμφωνήσει. Θα μπορούσε να διατάξει την άμεση έκδοση του Τζούλιαν πριν από την εφαρμογή του άρθρου 39 ή να αποφασίσει να αγνοήσει το αίτημα του ΕΔΑΔ και να μην επιτρέψει στον Τζούλιαν να κληθεί σε ακρόαση από το δικαστήριο.

Η δίωξη του Τζούλιαν, η οποία διαρκεί σχεδόν 15 χρόνια και έχει επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό τη σωματική και ψυχολογική του υγεία, διενεργείται στο όνομα της έκδοσής του στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα δικαστεί για φερόμενη παραβίαση 17 κατηγοριών του νόμου περί κατασκοπείας του 1917, με πιθανή ποινή 170 ετών.

Το “έγκλημα” του Τζούλιαν είναι ότι το 2010 δημοσίευσε απόρρητα έγγραφα, εσωτερικά μηνύματα, εκθέσεις και βίντεο της Αμερικανικής κυβέρνησης και των ενόπλων δυνάμεων , τα οποία παραχώρησε η πληροφοριοδότης του αμερικανικού στρατού Τσέλσι Μάνινγκ. Αυτό το τεράστιο υλικό αποκάλυψε σφαγές αμάχων, βασανιστήρια, δολοφονίες, τον κατάλογο των κρατουμένων του Γκουαντάναμο και τις συνθήκες στις οποίες υποβλήθηκαν, καθώς και τους κανόνες εμπλοκής στo στο Ιράκ. Αυτοί που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα -συμπεριλαμβανομένων των πιλότων ελικοπτέρων των ΗΠΑ που σκότωσαν δύο δημοσιογράφους του Reuters και άλλους 10 πολίτες και τραυμάτισαν σοβαρά δύο παιδιά- τα οποία καταγράφηκαν στο βίντεο Collateral Murder δεν διώχθηκαν ποτέ ποινικά.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ θα ασκήσει αυτή την εβδομάδα την τελευταία του έφεση στα βρετανικά δικαστήρια για να αποφύγει την έκδοσή του. Αν εκδοθεί, αυτό θα σημάνει τον θάνατο των ερευνών στα ενδότερα της εξουσίας από τον Τύπο.

Η δίωξη του Julian είναι ένα δυσοίωνο μήνυμα για όλους εμάς τους υπόλοιπους. Αψηφήστε το αμερικανικό imperium, αποκαλύψτε τα εγκλήματά του, και όποιος κι αν είστε, από όποια χώρα κι αν έρχεστε, όπου κι αν ζείτε, θα σας κυνηγήσουν και θα σας φέρουν στις ΗΠΑ για να περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας σε ένα από τα πιο σκληρά συστήματα φυλακών στη γη. Αν ο Τζούλιαν κριθεί ένοχος, αυτό θα σημάνει τον θάνατο της ερευνητικής δημοσιογραφίας για τα ενδότερα της κρατικής εξουσίας. Η κατοχή, και πολύ περισσότερο η δημοσίευση, διαβαθμισμένου υλικού – όπως έκανα εγώ όταν ήμουν δημοσιογράφος στους New York Times – θα ποινικοποιηθεί. Και αυτό είναι το ζητούμενο, το οποίο κατανοούν οι New York Times, Der Spiegel, Le Monde, El País και The Guardian, οι οποίες εξέδωσαν κοινή επιστολή με την οποία καλούν τις ΗΠΑ να αποσύρουν τις κατηγορίες εναντίον του.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζε και άλλοι ομοσπονδιακοί πολιτικοί την Πέμπτη εξέδωσαν ψήφισμα υπερ της λήξης της φυλάκισης του Τζούλιαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία, σημειώνοντας ότι προήλθε από το γεγονός ότι “έκανε τη δουλειά του ως δημοσιογράφος” για να αποκαλύψει “στοιχεία για κακή συμπεριφορά των ΗΠΑ”.

Η νομική υπόθεση εναντίον του Τζούλιαν, την οποία κάλυψα από την αρχή και θα καλύψω ξανά στο Λονδίνο αυτή την εβδομάδα, έχει μια παράξενη ατμόσφαιρα, όπως η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, όπου δικαστές και δικηγόροι μιλούν σε πανηγυρικούς τόνους για το νόμο και τη δικαιοσύνη, ενώ γελοιοποιούν τις πιο βασικές αρχές των πολιτικών ελευθεριών και της νομολογίας.

Πώς μπορούν να προχωρήσουν οι ακροάσεις όταν η ισπανική εταιρεία ασφαλείας της πρεσβείας του Ισημερινού, η UC Global, όπου ο Τζούλιαν αναζήτησε καταφύγιο για επτά χρόνια, παρείχε στη CIA βιντεοσκοπημένη παρακολούθηση των συναντήσεων μεταξύ του Τζούλιαν και των δικηγόρων του, παραβιάζοντας το απόρρητο δικηγόρου-πελάτη; Αυτό και μόνο θα έπρεπε να είχε οδηγήσει στην απόρριψη της υπόθεσης από το δικαστήριο.

Πώς μπορεί η κυβέρνηση του Ισημερινού με επικεφαλής τον Λένιν Μορένο να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο ακυρώνοντας το καθεστώς ασύλου του Τζούλιαν και επιτρέποντας στη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου να εισέλθει στην πρεσβεία του Ισημερινού – κυρίαρχο έδαφος του Ισημερινού – για να μεταφέρει τον Τζούλιαν σε ένα αστυνομικό φορτηγάκι που περιμένει;

Γιατί τα δικαστήρια δέχθηκαν την κατηγορία της εισαγγελίας ότι ο Τζούλιαν δεν είναι νόμιμος δημοσιογράφος;

Γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία αγνόησαν το άρθρο 4 της Συνθήκης περί έκδοσης που απαγορεύει την έκδοση για πολιτικά αδικήματα; Πώς επιτρέπεται να συνεχιστεί η υπόθεση κατά του Τζούλιαν, αφού ο βασικός μάρτυρας των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Sigurdur Thordarson – ένας καταδικασμένος απατεώνας και παιδόφιλος – παραδέχτηκε ότι κατασκεύασε τις κατηγορίες που διατύπωσε κατά του Τζούλιαν;

Πώς μπορεί ο Τζούλιαν, ένας Αυστραλός πολίτης, να κατηγορηθεί βάσει του νόμου περί κατασκοπείας των ΗΠΑ, όταν δεν συμμετείχε σε κατασκοπεία και δεν βρισκόταν στις ΗΠΑ όταν έλαβε τα έγγραφα που διέρρευσαν;

Γιατί τα βρετανικά δικαστήρια επιτρέπουν την έκδοση του Τζούλιαν στις ΗΠΑ όταν η CIA – εκτός από το να θέσει τον Τζούλιαν υπό 24ωρη βιντεοσκοπημένη και ψηφιακή παρακολούθηση όσο βρισκόταν στην πρεσβεία του Ισημερινού – σκεφτόταν να τον , απαγάγει και να τον δολοφονήσει σχέδια που περιλάμβαναν μια πιθανή ανταλλαγή πυροβολισμών στους δρόμους του Λονδίνου με τη συμμετοχή της Μητροπολιτικής Αστυνομίας;

Πώς μπορεί να καταδικαστεί ο Τζούλιαν ως εκδότης όταν , δεν απέκτησε και δεν διέρρευσε όπως ο Ντάνιελ Έλσμπεργκ, τα απόρρητα έγγραφα που δημοσίευσε;

Γιατί η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν κατηγορεί τον εκδότη των New York Times ή του Guardian για κατασκοπεία επειδή δημοσίευσε το ίδιο υλικό που διέρρευσε σε συνεργασία με το WikiLeaks;

Γιατί ο Τζούλιαν κρατείται σε απομόνωση σε φυλακή υψίστης ασφαλείας χωρίς δίκη για σχεδόν πέντε χρόνια, όταν η μόνη τεχνική παραβίαση του νόμου είναι η παραβίαση των όρων εγγύησης όταν ζήτησε άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού; Κανονικά αυτό θα συνεπαγόταν πρόστιμο.

Γιατί δεν του επετράπη η αποφυλάκιση με εγγύηση αφού τον έστειλαν στις φυλακές Belmarsh;

Αν ο Julian εκδοθεί, το δικαστικό λιντσάρισμα θα γίνει χειρότερο. Η υπεράσπισή του θα εμποδιστεί από τους αντιτρομοκρατικούς νόμους των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του νόμου περί κατασκοπείας και των ειδικών διοικητικών μέτρων (SAMs).. Θα συνεχίσει να εμποδίζεται να μιλάει στο κοινό – εκτός από σπάνιες περιπτώσεις – και να αφήνεται ελεύθερος με εγγύηση. Θα δικαστεί στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Ανατολική Περιφέρεια της Βιρτζίνια, όπου οι περισσότερες υποθέσεις κατασκοπείας έχουν κερδηθεί από την αμερικανική κυβέρνηση. Το γεγονός ότι οι ένορκοι προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από άτομα που εργάζονται ή έχουν φίλους και συγγενείς που εργάζονται για τη CIA και άλλες υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας που έχουν την έδρα τους όχι μακριά από το δικαστήριο, αναμφίβολα συμβάλλει σε αυτή τη σειρά δικαστικών αποφάσεων.

Τα Βρετανικά δικαστήρια, από την αρχή, έκαναν την υπόθεση εμφανώς δύσκολη στην κάλυψη, περιορίζοντας σημαντικά τις θέσεις στην αίθουσα, παρέχοντας συνδέσεις βίντεο που ήταν ελαττωματικές, και στην περίπτωση της ακρόασης αυτής της εβδομάδας, απαγορεύοντας σε οποιονδήποτε εκτός Αγγλίας και Ουαλίας, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων που είχαν καλύψει στο παρελθόν τις ακροάσεις, να έχει πρόσβαση με link για τις υποτιθέμενες δημόσιες διαδικασίες.

Ως συνήθως, δεν ενημερωνόμαστε για τα προγράμματα ή τα χρονοδιαγράμματα. Το δικαστήριο θα εκδώσει απόφαση στο τέλος της διήμερης ακροαματικής διαδικασίας στις 20 και 21 Φεβρουαρίου; Ή θα περιμένει εβδομάδες, ακόμη και μήνες, για να εκδώσει μια απόφαση, όπως έχει κάνει στο παρελθόν; Θα επιτρέψει στο ΕΔΑΔ να εκδικάσει την υπόθεση ή θα μεταφέρει αμέσως τον Τζούλιαν στις ΗΠΑ; Έχω τις αμφιβολίες μου για το αν το Ανώτατο Δικαστήριο θα περάσει την υπόθεση στο ΕΔΑΔ, δεδομένου ότι ο κοινοβουλευτικός βραχίονας του Συμβουλίου της Ευρώπης, που δημιούργησε το ΕΔΑΔ, μαζί με τον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του, αντιτίθενται στην “κράτηση, έκδοση και δίωξη του Julian”, επειδή αποτελεί “επικίνδυνο προηγούμενο για τους δημοσιογράφους”. Θα ικανοποιήσει το δικαστήριο το αίτημα του Τζούλιαν να είναι παρών στην ακροαματική διαδικασία ή θα αναγκαστεί να παραμείνει στις φυλακές υψηλής ασφαλείας Belmarsh της Βρετανικής Αστυνομίας στο Thamesmead του νοτιοανατολικού Λονδίνου, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν; Κανείς δεν είναι σε θέση να μας πει.

Ο Τζούλιαν απέφυγε την έκδοσή του τον Ιανουάριο του 2021, όταν η περιφερειακή δικαστής Βανέσα Μπάραϊτσερ στο δικαστήριο του Ουέστμινστερ αρνήθηκε [refused](https://jacobin.com/2021/01/julian-assange-extradition-ruling-free-press) να εγκρίνει το αίτημα έκδοσης. Στην 132 σελίδων απόφασή της, διαπίστωσε ότι υπήρχε “σημαντικός κίνδυνος” ο Τζούλιαν να αυτοκτονήσει λόγω της σοβαρότητας των συνθηκών που θα υφίστατο στο αμερικανικό σύστημα φυλακών . Αλλά αυτό ήταν μια λεπτομέρεια. Η δικαστής αποδέχθηκε όλες τις κατηγορίες που απήγγειλαν οι ΗΠΑ εναντίον του Τζούλιαν ως καλόπιστες. Απέρριψε τα επιχειρήματα ότι η υπόθεσή του είχε πολιτικά κίνητρα, ότι δεν θα είχε δίκαιη δίκη στις ΗΠΑ και ότι η δίωξή του αποτελεί επίθεση στην ελευθερία του Τύπου.

Η απόφαση της Baraitser ανατράπηκε αφού η κυβέρνηση των ΗΠΑ άσκησε έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου. Παρόλο που το Ανώτατο Δικαστήριο δέχθηκε τα συμπεράσματα της Baraitser σχετικά με τον “σημαντικό κίνδυνο” αυτοκτονίας του Τζούλιαν εάν υποβαλλόταν σε ορισμένες συνθήκες εντός των αμερικανικών φυλακών, δέχθηκε επίσης τέσσερις εγγυήσεις του διπλωματικού σημειώματος των ΗΠΑ αριθ. 74, που παραδόθηκε στο δικαστήριο τον Φεβρουάριο του 2021, το οποίο υποσχόταν ότι ο Τζούλιαν θα είχε καλή μεταχείριση.

Η αμερικανική κυβέρνηση υποστήριξε στο διπλωματικό σημείωμα ότι οι εγγυήσεις της “απαντούν πλήρως στις ανησυχίες που προκάλεσαν την απαλλαγή του κ. Ασάνζ από τον δικαστή [στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο]”. Οι “διαβεβαιώσεις” αναφέρουν ότι ο Τζούλιαν δεν θα υποβληθεί σε SAMs. (περιοριστικά μέτρα επικοινωνίας -Special Administrative Measures-). Υπόσχονται ότι ο Τζούλιαν, ως αυστραλός πολίτης, μπορεί να εκτίσει την ποινή του στην Αυστραλία, εάν η αυστραλιανή κυβέρνηση ζητήσει την έκδοσή του. Υπόσχονται ότι θα λάβει επαρκή κλινική και ψυχολογική φροντίδα. Υπόσχονται ότι, πριν και μετά τη δίκη, ο Τζούλιαν δεν θα κρατηθεί στο “Administrative Maximum Facility,” (ADX) στη Φλόρενς του Κολοράντο.

Ακούγεται καθησυχαστικό. Αλλά είναι μέρος της κυνικής δικαστικής παντομίμας που χαρακτηρίζει τη δίωξη του Τζούλιαν .

Κανείς δεν κρατείται προδικαστικά στην ADX Φλωρεντίας. Η ADX Florence δεν είναι επίσης η μόνη φυλακή υψίστης ασφαλείας στις ΗΠΑ όπου μπορεί να φυλακιστεί ο Τζούλιαν. Θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε μία από τις άλλες εγκαταστάσεις μας που μοιάζουν με το Γκουαντάναμο, σε μία Μονάδα Διαχείρισης Επικοινωνιών (CMU). Οι CMU είναι εξαιρετικά περιοριστικές μονάδες που αναπαράγουν τη σχεδόν πλήρη απομόνωση που επιβάλλουν οι SAM. Οι “διαβεβαιώσεις” δεν είναι νομικά δεσμευτικές. Όλες συνοδεύονται από ρήτρες διαφυγής .

Εάν ο Τζούλιαν “κάνει κάτι” μετά την προσφορά αυτών των εγγυήσεων που να πληροί τις προϋποθέσεις για την επιβολή SAMs ή την υπαγωγή του στην ADX, το δικαστήριο παραδέχτηκε ότι θα υπόκειται σε αυτές τις αυστηρότερες μορφές ελέγχου. Εάν η Αυστραλία δεν ζητήσει μεταφορά, αυτό “δεν μπορεί να αποτελέσει αιτία για κριτική στις ΗΠΑ ή λόγο για να θεωρηθούν οι διαβεβαιώσεις ανεπαρκείς για την ικανοποίηση των ανησυχιών του δικαστή”, αναφέρεται στην απόφαση. Αλλά ακόμη και αν δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο, ο Τζούλιαν θα χρειαζόταν 10-15 χρόνια για να ασκήσει έφεση κατά της ποινής του μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, χρόνος που θα ήταν υπεραρκετός για να τον καταστρέψει ψυχολογικά και σωματικά. Η Διεθνής Αμνηστία δήλωσε ότι οι “διαβεβαιώσεις δεν αξίζουν το χαρτί στο οποίο είναι γραμμένες”.

Οι δικηγόροι του Τζούλιαν θα προσπαθήσουν να πείσουν δύο δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου να του δώσουν άδεια να ασκήσει έφεση σε ορισμένα από τα επιχειρήματα κατά της έκδοσης, τα οποία η δικαστής Baraitser απέρριψε τον Ιανουάριο του 2021. Οι δικηγόροι του, αν η έφεση γίνει δεκτή, θα υποστηρίξουν ότι η δίωξη του Julian για τη δημοσιογραφική του δραστηριότητα συνιστά “σοβαρή παραβίαση” του δικαιώματός του στην ελευθερία του λόγου- ότι ο Julian διώκεται για τις πολιτικές του απόψεις, κάτι που δεν επιτρέπει η Συνθήκη Έκδοσης μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ. Οτι ο Τζούλιαν κατηγορείται για “καθαρά πολιτικά αδικήματα” και η συνθήκη μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ απαγορεύει την έκδοση υπό τέτοιες προϋποθέσεις. Οτι ο Τζούλιαν δεν πρέπει να εκδοθεί για να αντιμετωπίσει δίωξη όπου ο νόμος περί κατασκοπείας “επεκτείνεται με πρωτοφανή και απρόβλεπτο τρόπο”, ότι οι κατηγορίες θα μπορούσαν να τροποποιηθούν με αποτέλεσμα ο Τζούλιαν να αντιμετωπίσει τη θανατική ποινή και ότι δεν θα τύχει δίκαιης δίκης στις ΗΠΑ. Ζητούν επίσης το δικαίωμα να παρουσιάσουν νέα στοιχεία σχετικά με τα σχέδια της CIA να απαγάγει και να δολοφονήσει τον Τζούλιαν.

Εάν το Ανώτατο Δικαστήριο χορηγήσει στον Julian την άδεια να ασκήσει έφεση, θα προγραμματιστεί νέα ακρόαση κατά την οποία θα επιχειρηματολογήσει για τους λόγους της έφεσής του. Εάν το Ανώτατο Δικαστήριο αρνηθεί να χορηγήσει στον Julian άδεια έφεσης, η μόνη επιλογή που απομένει είναι να προσφύγει στο ΕΔΑΔ. Αν δεν μπορέσει να πάει την υπόθεσή του στο ΕΔΑΔ, θα εκδοθεί στις ΗΠΑ.

Η απόφαση να ζητηθεί η έκδοση του Τζούλιαν, η οποία σχεδιάστηκε από την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, συνεχίστηκε από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ μετά τη δημοσίευση από το WikiLeaks των εγγράφων που είναι γνωστά ως Vault 7, τα οποία αποκάλυψαν τα προγράμματα κυβερνοπολέμου της CIA, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν σχεδιαστεί για την παρακολούθηση και τον έλεγχο των αυτοκινήτων, των έξυπνων τηλεοράσεων, των web browsers και των λειτουργικών συστημάτων των περισσότερων έξυπνων τηλεφώνων.

Η ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος έγινε εξίσου αιμοσταγής με τους Ρεπουμπλικάνους μετά τη δημοσίευση από το WikiLeaks δεκάδων χιλιάδων ηλεκτρονικών μηνυμάτων που προέρχονταν από την Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος (DNC) και ανώτερους αξιωματούχους του Δημοκρατικού Κόμματος, μεταξύ των οποίων και εκείνα του John Podesta, προέδρου της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών του 2016.

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα του Podesta αποκάλυψαν ότι η Κλίντον και άλλα μέλη της διοίκησης Ομπάμα γνώριζαν ότι η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ – οι οποίες είχαν δωρίσει εκατομμύρια δολάρια στο Ίδρυμα Κλίντον – ήταν οι κύριοι χρηματοδότες του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Συρίας. Αποκάλυψαν απομαγνητοφωνήσεις τριών ιδιωτικών ομιλιών που έδωσε η Κλίντον στην Goldman Sachs – για τις οποίες πληρώθηκε 675.000 δολάρια – ένα ποσό τόσο μεγάλο που μόνο ως δωροδοκία μπορεί να θεωρηθεί. Η Κλίντον εμφανίζεται στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να λέει στις οικονομικές ελίτ ότι θέλει “ανοιχτό εμπόριο και ανοιχτά σύνορα” και πιστεύει ότι τα στελέχη της Wall Street είναι σε καλύτερη θέση για να διαχειριστούν την οικονομία, δήλωση που έρχεται σε αντίθεση με τις προεκλογικές της υποσχέσεις για οικονομική μεταρρύθμιση. Αποκάλυψαν τη στρατηγική της εκστρατείας της Κλίντον, που η ίδια περιέγραψε ως “Pied Piper” (μαγικός αυλητής) την οποία χρησιμοποιούσε μέσω των επαφών της στον Τύπο για να επηρεάσει τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων ” προβάλλοντας” αυτούς που αποκαλούσε “πιο ακραίους υποψηφίους”, για να εξασφαλίσει ότι ο Τραμπ ή ο Τεντ Κρουζ θα κερδίσουν το χρίσμα του κόμματός τους. Αποκάλυψαν ότι η Κλίντον γνώριζε εκ των προτέρων τις ερωτήσεις σε ένα προκριματικό ντιμπέιτ. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εξέθεσαν επίσης την Κλίντον ως έναν από τους αρχιτέκτονες του πολέμου και της καταστροφής της Λιβύης, ενός πολέμου που πίστευε ότι θα έδινε λάμψη στα διαπιστευτήριά της ως υποψήφια πρόεδρος.

Οι δημοσιογράφοι μπορούν να υποστηρίξουν ότι οι πληροφορίες αυτές, όπως και τα αρχεία καταγραφής πολέμου, θα έπρεπε να παραμείνουν μυστικές. Αλλά αν το κάνουν, δεν μπορούν να αποκαλούνται δημοσιογράφοι.

Η ηγεσία των Δημοκρατικών, η οποία προσπάθησε να κατηγορήσει τη Ρωσία για την εκλογική της ήττα από τον Τραμπ – σε αυτό που έγινε γνωστό ως Russiagate – ισχυρίστηκε ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Podesta και οι διαρροές του DNC αποκτήθηκαν από χάκερς της ρωσικής κυβέρνησης, αν και η έρευνα με επικεφαλής τον Robert Mueller, τον πρώην διευθυντή του FBI, “δεν ανέδειξε επαρκώς αποδεκτά στοιχεία ότι το WikiLeaks γνώριζε – ή ακόμη και ότι εθελοτυφλούσε” για οποιαδήποτε υποτιθέμενη πειρατεία από το ρωσικό κράτος.

Ο Τζούλιαν διώκεται επειδή έδωσε στο κοινό τις σημαντικότερες πληροφορίες για τα εγκλήματα και την ψευδολογία της αμερικανικής κυβέρνησης από την εποχή της δημοσίευσης των Pentagon Papers. Όπως όλοι οι μεγάλοι δημοσιογράφοι, ήταν αμερόληπτος. Ο στόχος του ήταν η εξουσία.

Δημοσιοποίησε τη δολοφονία σχεδόν 700 αμάχων που είχαν πλησιάσει πολύ κοντά σε αμερικανικές φάλαγγες και σημεία ελέγχου, συμπεριλαμβανομένων εγκύων γυναικών, τυφλών και κωφών και τουλάχιστον 30 παιδιών.

Δημοσιοποίησε τους περισσότερους από 15.000 αδήλωτους θανάτους ιρακινών πολιτών, τα βασανιστήρια και την κακοποίηση περίπου 800 ανδρών και αγοριών, ηλικίας από 14 έως 89 ετών, στο στρατόπεδο κράτησης στο Γκουαντάναμο.

Μας έδειξεότι η Χίλαρι Κλίντον διέταξε το 2009 Αμερικανούς διπλωμάτες να κατασκοπεύσουν τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και άλλους εκπροσώπους του ΟΗΕ από την Κίνα, τη Γαλλία, τη Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο, κατασκοπεία που περιελάμβανε τη λήψη DNA, σαρώσεων ίριδας, δακτυλικών αποτυπωμάτων και προσωπικών κωδικών πρόσβασης.

Αποκάλυψε ότι ο Ομπάμα, η Χίλαρι Κλίντον και η CIA οργάνωσαν το στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουνίου 2009 στην Ονδούρα, το οποίο ανέτρεψε τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο Μανουέλ Ζελάγια και τον αντικατέστησε με ένα δολοφονικό και διεφθαρμένο στρατιωτικό καθεστώς.

Αποκάλυψε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαπέλυσαν κρυφά επιθέσεις με πυραύλους, βόμβες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Υεμένη, σκοτώνοντας δεκάδες αμάχους.

Κανένας άλλος σημερινός δημοσιογράφος δεν έχει πλησιάσει τις αποκαλύψεις του.

Ο Τζούλιαν είναι ο πρώτος. Εμείς είμαστε οι επόμενοι.

Μετάφραση: drapetis

Πηγή: Julian Assange’s Final Appeal written by Chris Hedges

Αφήστε μια απάντηση